WONEN OP BONAIRE

Cultuur

Na jouw werkdag en in je vrije tijd kan je heerlijk genieten van wat Bonaire te bieden heeft. Er iseen aantal zaken waar wij je vragen rekening mee te houden als je je (ook voor korte termijn) op Bonaire vestigt. Een van die zaken is de kleinschaligheid van het eiland. Op Bonaire woont een kleine en hechte gemeenschap, waarin Fundashon Mariadal de enige zorginstelling is. Bonairianen zijn erg behulpzaam, vriendelijk en gastvrij. Het wordt zeer op prijs gesteld als je als nieuwkomer je best doet om je te verdiepen in de lokale gebruiken en taal. Zowel op de werkvloer (werkwijzen, etc) als daarbuiten.

Buiten werktijd kun je, door deze kleinschaligheid, overal patienten en collega’s tegenkomen. Zorg dus dat je je ook buiten werktijd bewust bent van je functie binnen de gemeenschap. Met een open, nieuwsgierige instelling, geduld en flexibiliteit wordt je verblijf op Bonaire een onvergetelijke ervaring.

Scholen op Bonaire

Bonaire beschikt over 9 basisscholen, waaronder 1 particuliere school die onderwijs op maat aanbiedt en een privéschool. Via deze website vind je meer informatie en kan je je kind(eren) inschrijven. Op Bonaire wordt het voortgezet onderwijs verzorgd door Scholengemeenschap Bonaire (SGB). SGB is een brede scholengemeenschap met vier units:

  • Liseo: MAVO, HAVO en VWO
  • VMBO: VMBO BB en KB
  • MBO: Beroepsopleidingen op niveau 2, 3 en 4.
  • Speciale lesplaatsen

Kinderopvang

Op Bonaire zijn er meerdere kinderopvang mogelijkheden voor de hele dag en naschool. Je kan via internet of facebook zoeken naar de kinderopvangcentra of oppas aan huis. Naschoolse opvang vind je op verschillende locaties, maar vaak ook naast de school. Zodat de kinderen uit school hier zelf naar toe kunnen lopen.

Vervoer op Bonaire

Bonaire kent geen openbaarvervoersnetwerk, de meeste mensen verplaatsen zich met de auto of een scooter. Op Bonaire zijn er verschillende verhuurbedrijven voor het huren van een vervoersmiddel zoals auto of een scooter. Daarnaast is het mogelijk om een vervoersmiddel te kopen, dit kan via een dealer of particulier. Vaak worden de auto’s aangeboden op facebook pagina Bonaire Car 4 sale.